Rundrejse i det farverige Nordindien

Rejsen gennemføres i et samarbejde med People to People.

Vi tager på turen Nordindien - til Kolkata, Sundarban - et deltaområde ved Ganges udmunding - Varanasi, og Delhi. Området byder på enestående historiske og kulturelle oplevelser og berigende oplevelser i mødet med den indiske befolkning.

Kolkata

Kolkata ligger i delstaten Vestbengalen, og er Indiens 3. største by med ca 15. mill. indbyggere. Byen var oprindelig centrum for uddannelse, videnskab og kultur og hjemsted for personligheder som Tagore (nobelprismodtager i litteratur i 1913) og Mother Teresa. Kolkata stagnerede imidlertid efter Indiens uafhængighed i 1947, men der er dog siden år 2000 kommet mere gang i økonomien.

I Kolkata er vi på sight-seeing og ser interessante seværdigheder. Vi besøger Mother Teresa's hus og hører om Mother Teresa's liv, besøger Tagore's hus (hvor der nu er museum), og vi går på markeder og i shopping-områder, hvor f.eks. de forskellige delstaters kunsthåndværk kan opleves og købes.

Vi besøger en privat familie - i Supatra's hus.

Sundarban

I Sundarban's floddelta ligger den største mangroveskov i verden med en variation af planter og dyr. Den ligger ved udmundingen af bl.a. floderne Ganges og Bramaputra og breder sig over arealer i både Indien og Bangladesh. Her er der en speciel natur, og området rummer et naturreservat med ca. 400 bengalske tigre og ca. 30.000 plettede hjorte.

Vi oplever den specielle natur og landbofamiliernes levevilkår i området. Vi besøger en skole og private familier og får en rundvisning på J.G.V.K. Sundarban (www.jgvksundarban.org), der er et projekt støttet af Danmark. Projektet arbejder med uddannelse, sundhed og indkomstskabende aktiviteter for familierne i området. Endvidere tager vi på en sejltur i verdens største mangroveskov, der er på UNESCO's verdensarvliste. Måske!! - får vi øje på en af tigrene der?

I de dage vi opholder os i Sundarban, vil vi være gæster hos J.G.V.K. Sundarban, og vi vil bo i deres gæstehus, hvor indkvarteringsstandarden er lavere en på hotellerne på resten af turen.

Varanasi

Varanasi er et af Nordindiens højdepunkter og ligger på Ganges venstre bred på den helligste strækning af floden. Ganges er det store pilgrimssted for hinduer, og Varanasi er en af de ældste byer i verden. Der bor ca. 1,2 mill. mennesker i Varanasi.

Vi flyver til denne spændende by ved den hellige flod Ganges. Her tager vi både en aftensejltur og en morgensejltur, hvor vi ser det mest eventyrlige syn i Indien, når solen står op eller går ned over den hellige flod. De gyldne stråler falder på de utallige templer, de 70 ghats (stentrapper), der fører ned til floden, præsterne under deres paraplyer og hinduerne, der tager et rensende bad i det hellige vand. Enhver hindu ønsker at bade i den hellige flod mindst en gang i sit liv, og hinduerne transporterer gerne helligt vand med hjem fra floden. Duften af røgelse blander sig med røg fra de mange ligbål, der i døgndrift sender hinduer af sted til det hinsides.

Vi er endvidere på sight-seeing i Varanasi, oplever Indiens ældste by og besøger markeder og det gamle bazarområde. Vi besøger endvidere det muslimske kvarter, hvor ca. 300.000 mennesker arbejder med at væve eller forarbejde den smukkeste indiske silke.

Delhi

Delhi er Indiens hovedsted med ca. 20. mill indbyggere. Delhi hører til det gamle og traditionelle hinduistiske kulturområde med enestående kulturelle og historiske seværdigheder.

Vi flyver til Delhi og oplever en fascinerende blanding af det gamle og traditionelle Indien - Old Delhi og det nye Indien - New Delh, der er i stærk økonomisk vækst, og du oplever pulsen i hovedstadien i verdens næstmest befolkede land.

Vi besøger traditionelle, farvestrålende markeder og bazarer og vestligt orineterede butiksområder, hvor der overalt er særdeles gode indkøbsmuligheder. Vi ser de berømte historiske og kulturelle seværdigheder f.eks. India Gate, Red Fort, Lotustemplet, Ghandi's grav og det sted, hvor Ghandi blev skudt. 

Vi tager til Kejsernes by Agra, og ser bl.a. det meget berømte og smukke palads Taj Mahal - et af verdens 7 vidundere og på UNESCO's verdensarvliste.

Dag 1 Afrejse fra København kl. 15.35

Dag 2 Ankomst i Kolkata kl. 8.20. Indkvartering på hotel. Hvile og evt. gåtur i nærområdet.

Dag 3 Sight seeing i Kolkata. Vi ser bl.a Victoria Memorial Hall, St. Paul's Cathedral, Marble Palace og et tempel.

Dag 4 Vi besøger Mother Teresa's hus og Tagore's hus.

Dag 5 Vi besøger lokale markeder og bazar-områder.

Dag 6 Bus til Sundarban. Indkvartering og rundvisning.

Dag 7 Vi hører om levevilkår, uddannelse og sundhed og ser dele af projektet.

Dag 8 Vi besøger familier i lokalområdet og ser hjemmearbejdspladser m.v.

Dag 9  Sejltur i mangroveområdet og besøg i tigerreservatet.

Dag 10 Bus fra Sundarban til lufthavn i Kolkata. Fly til Varanasi. Indkvartering. 

Dag 11 Morgensejlads på Ganges. Sight seeing i Varanasi.

Dag 12 Besøg i det muslimske kvarter med mange silkevæverier.

Dag 13 Besøg på grøntmarkeder og i Bazar områder. Aftensejlads på Ganges.

Dag 14 Fly til Delhi. Indkvartering på hotel.

Dag 15 Gåtur til Connaugth Place, Palika Bazaar m.v.

Dag 16 Sight seeing i Delhi. Vi besøger Old Delhi og ser bl.a. Red Fort, Jama Masjid. Gandhi's grav samt det sted, hvor Gandhi blev skudt.

Dag 17 1 dagsstur til Agra, hvor vi ser Agra Fort og Taj Mahal.

Dag 18 Vi besøger Lotus templet og Dilli Hat (hvor forskellige delstaters kunsthåndværk kan ses og købes).

Dag 19 Fly til København kl 4.10. Ankomst i København kl. 12.20.

Afrejse: den 25. oktober 2018

Hjemrejse: den 12. november 2018 Gå til tilmeldingsskema

Pris: 20.800 kr. (2.900 kr. i tillæg for enkeltværelse).

Prisen dækker fly til og fra Indien, alle transportudgifter i Indien samt morgenmad og aftensmad.

Prisen dækker ikke frokost i Indien, alle drikkevarer samt indgangsbilletter.

Danske rejseledere.

Der afholdes et informationsmøde for de tilmeldte ca. 2 måneder før afrejse.

Der tages forbehold for justeringer i programmet.

 

 

 

 Print-venlig version

Fotos fra Nordindien